Székesfehérvár - Ciszterci Római Katolikus Plébánia

Hírek

Kriptalátogatási rend templomunkban

Kriptalátogatás

A szentmisék előtt és után - előzetes telefonos, vagy e-mailen történő egyeztetéssel - lehetséges. 

Október 30-án, hétfőn zárva templomunk. 
Október 31. és november 5. között naponta  9:30 - 17:30-ig látogatható a zarándok fogadók segítségével.
Bejárat a templom főbejáratán keresztül.

Felhívjuk figyelmüket templomunk kriptájának Hatósági ellenőrzését követően bevezetett új Temetőszabályzatra!
A lényegesebb változásokról, a HALOTTAK napja kegyeleti időszakra vonatkozóan, segítő kivonatot teszünk közzé:

 6.§. (1) A temetési szertartásra hozott - lehetőleg egy-egy szál élő virág – csak a templom-, vagy az altemplom oltára elé helyezett vázákba tehető, amelyek a temetést követő 7. nap után az urnatemető rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében eltávolításra kerülnek. 
Előzetes kérés alapján a koszorúkról, virágokról levett búcsúszalagokat, hivatali időben, a Plébánián az eltemettető átveheti.

(2) Az urnatemető területén az urnahely díszítésére szolgáló tárgyak (kisméretű koszorú, száraz virág, virágváza stb.) csak úgy helyezhetők el, hogy az az urnafedlap, sírhely-fedlap felületét ne haladja meg (nem takarhatja a szomszédos fedlapot), továbbá nem érintkezhet az altemplom aljzatával.

(3) Engedély nélkül elhelyezett, az urnatemető használati rendjét zavaró tárgyakat a temető fenntartója jogosult eltávolítani.

(4) Az urnatemetőben csak a Plébánia által használt/rendszeresített – nem kormozó - gyertya, mécses csak a személyes jelenlét idejéig használható.
Használaton kívül úgy kell eltávolítani, hogy tűz, hulladék ne keletkezhessen!
A kriptában személyes jelenlét, felügyelet nélküli gyertyagyújtás november 2-án, Halottak napján, az erre kijelölt helyen, egyébként pedig a templomtérben elhelyezett gyertyatartó állványon lehetséges.

A Temetőszabályzat egyéb rendelkezéseiről, valamint teljes szövegéről félfogadási időben személyesen lehet tájékozódni, az Irodai időben, telefonon: +36 30 164 78 57; illetve lekérni e-mailen ciszetriroda@gamil.com ; info@cisztertemplom-szfv.hu címeken

„Szent Candid” Alapítványunk a

támogatásával