Székesfehérvár - Ciszterci Római Katolikus Plébánia

Hírek

Karácsonyi gyűjtés a kárpátaljai rászorulók számára

Az elmúlt évek hagyományát követve a képviselőtestület december 24-én, az éjféli mise, és a karácsony napi szentmisék után gyűjtést szervezett a kárpátaljai rászorulók számára.
A gyűjtéseken összesen 177.500,- Ft gyűlt össze, melyet hálás szívvel köszönünk minden adományozónak!
(Ez az összeg 20 %-kal nagyobb, mint a tavalyi gyűjtés összege.)
A pénzadományokat szokás szerint a Munkácsi Püspökség segítségével juttattuk el a szükséget szenvedőknek.

Párkányi Tamás
a képviselőtestület elnöke

 

Tisztelt Párkányi Tamás úr, tisztelt Egyházközség!

Nagylelkű adományukat a mai napon megkaptuk.
Különösen így a téli időben, de egész évben is nagyon fontos feladat a kárpátaljai szegény családok (sokgyermekesek, idősek, tartósan beteg hozzátartozót gondozók) rendszeres támogatása, mellyel túlélésüket segítjük.
A helyi, Szent Márton Egyházmegyei Karitásszal (mely a Munkácsi Püspök, főtisztelendő Majnek Antal felügyelete alá tartozik) együttműködve végezzük ezt a nehéz de szívet melengető feladatot. Ők a helyszínen felderítik a legrászorulóbb személyeket, családokat (jelenleg mintegy 3600 főt) akiknek egy részét rendszeresen, másokat alkalmilag támogatunk.
Az Önök támogatásából kb 88-90 élelmiszer csomagot (pl.: 2 kg cukor, 1 kg rizs, 2 kg liszt, 1 kg hajdina, 2 cs.tészta, 1 l olaj 1 cs vegeta) vagy 9 család részére 750-750 kg tüzelő brikettet tudunk ajándékozni. De akinek gyógyszerre, pelenkára, vagy a lakása sürgős javítására van szüksége, a helyi aktivisták véleménye alapján abban is igyekszünk segítséget nyújtani.
Amint láthatják, éves szinten több 10 milliós (közel 100 milliós) összeg is csak éppen arra elegendő, hogy senki ne haljon éhen, ne fagyjon meg, életmentő gyógyszer hiányában ne kerüljön válságos állapotba.
Nagyon szépen köszönjük Önöknek, hogy részt vesznek ebben a feladatban, kereszténységüket tettekkel bizonyítják. Gondolom Önök között is vannak kis pénzű emberek, akiknek maguknak is nagy szüksége lenne a most felajánlott forintokra, mégis önzetlenül odaadták: Isten fizesse meg!

Áldott, békés, boldog új esztendőt kívánunk mindnyájuknak!
Köszönettel: Ury Ágnes kurátor

 

Vasárnapi hidetések 2017. december 24.

1. Minden kedves Testvérünknek és általuk minden elérhető Társuknak áldott ünneoeket kívánunk a közénk jövő Krisztusban. Ennek mély értelmét a zöld kártyánkban elvihetjük és átelmélkedhetjük.
Ma délután 3 órakor betelehemes játék utána kb. háromnegyed 4-kor vigiliai szentmise. Éjjel fél 12-kor zenei áhitat, majd éjféli szentmise.
Nagykarácsony napján 7, 9, 12, és este 6 órakor van szentmise.
Másnap 9, 12, és este 6 órakor.

2. December 25-én, hétfőn, karácsony első napján 19-órakor -az esti  szentmisét követően-, Horváth Elemér "Emi" hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész adnak ünnepi koncertet templomunkban. Műsoron többek között Bach-, Vivaldi és Albinoni-művek csendülnek fel. A belépés díjtalan!

3. Szerda Szent János apostol napja. Reggel negyed nyolckor van szentmise borszenteléssel.
Aprószentek napja 28-án, szíven ütő ünnep.

4. Szilveszter napja idén vasárnapra esik, ez egyben a Szent Család ünnepe. A déli, 12-órai szentmisére várjuk a házaspárokat családjukkal, főként a jubilálókat és a frissen esketetteket. A szentmisén a házasságukat megújíthatják.
Hálaadás este 6 órakor van.
Újév napján 9, 12, és este 6 órakor van szentmise.

5. A Karitász köszöni a -szerényre sikerült- élelmiszergyűjtést.

6. Az elmúlt évek hagyományát követve a képviselőtestület gyűjtést hirdet a karácsonyi szentmisék végén a kárpátaljai rászorulók számára. A pénzadományokat szokás szerint a Munkácsi Püspökség segítségével juttatjuk el a szükséget szenvedőknek.

Vasárnapi hirdetések 2017. december 17.

1. Idén az advent nagyon rövid, a negyedik adventi vasárnapot az ünnepli meg, aki szombat este 6 órakor, vagy 24.-én reggel 7:00, 9:00, 12 órakor részt vesz a szentmisén.

24-én vasárnap délután 3:00 órakor a Gimnáziumunk 5.B osztálya pásztorjátékkal örvendezteti meg a gyerekeket, családokat a templomban. A felnőttek önzetlenül az oldalfalak felé, vagy hátul helyezkedjenek el, hogy a gyerekek jól láthassák a műsort.

A pásztorjáték után közvetlenül kb. háromnegyed 4 órakor kezdődik a Vigília mise, ami már karácsony jellegű.

Éjfélkor a hagyományos szentmise, előtte fél órával zenei áhítat lesz.

Karácsony fő ünnepén, 25-én reggel 7:00, 9:00, 12:00 órakor, este 6:00 órakor van szentmise templomunkban.

26-án kedden 9:00, 12:00, és este 6:00 órakor lesz szentmise.

Az esti szentmisét követően 2 kiváló művész vezet rövid karácsonyi zenei áhítatot templomunkban.

Az elmúlt évek hagyományát követve a képviselőtestület gyűjtést hirdet a karácsonyi szentmisék végén a kárpátaljai rászorulók számára. A pénzadományokat szokás szerint a Munkácsi Püspökségen keresztül juttatjuk el a szükséget szenvedőknek.

2. Szívügyünk, hogy mindannyian személy szerint is Jézus Krisztus eucharisztikus fogadása, tehát szent áldozás legyen az ünneplés igazi értelme, legnagyobb ajándéka! Ehhez készít fel a karácsonyi szentgyónás a Szent János közi fekete kápolnában pénteken: délután 4:00 -7:00 óráig, annak ellenére, hogy templomunkban ekkor van a Teleki Blanka Gimnázium szépséges zenei áhítata.

Szombaton 9:00 – 13:00 óráig érhető el a gyóntató pap a fekete kápolnában. Esti szentmise után még egy órán át jöhetünk.

24-én vasárnap a szentmisék között illetve alatt van gyóntatás templomunkban. 3., Számtalan karácsonyi közösségi ünneplés van a héten.

Hétfőn este 6 órakor a cserkész karácsony az iskolában, szerdán 5:00 órakor a Gimnázium nevezetes karácsonyi áhítata lesz.

Vasárnapi hirdetések 2017. december 10.

1. Kedden, december 12-én Házas Hétvégés csoport találkozója lesz délután 6 órakor az oratóriumban.

2. Csütörtökön, december 14-én -délután 6 órakor kezdődik az „Adventi-karácsonyi Ars Musica hangverseny”, többek között ó antifónákkal. (Mellékeljük a meghívót.)

3. Pénteken, 15-én Országos Betlehem kiállítás kezdődik Budapesten a Vajdahunyad várának Mezőgazdasági Múzeumában délután 2 órakor.A kiállításhoz hat fiatalunk szép munkája is látható, dicséret érte

4. Szombaton, – december 16-án -a „Csillagfény” rendezvény tölti meg tartalommal a már hagyományossá vált „Nyitott templom” programunkat. Ezen a napon az egyházközségünk örökségeként, az adventi szombaton, nyitott templommal várjuk az errefelé sétáló családokat, csoportokat, bárkit és mindenkit, délelőtt 10 órától délután fél 6-ig!Olyan játékos, elmélkedő, imaszándékainkat gyűjtő, programokat kínálunk fel, amelyet az Isten szeretetére annyira éhes emberi szív azonnal el tud fogadni. Szaknyelven ezt hívjuk preevangelizációnak.Szeretettel, hívjuk, hogy segítsen, és vonzza ide ismerőseit!

5. Jövő vasárnap, – december 17-én - délután fél 5 órai kezdettel, a Herman László Ifjúsági Fúvós zenekar ad az ünnepi koncertet templomunkban. (Mellékeljük a meghívót!)

6. Ezen a napon, 17 órakor Kaszap István emlékmise lesz a Prohászka emléktemplomban, ahol püspöki koncelebrált szentmisével ünnepeljük meg a mennyei születésnapot.

Mindenkit hívunk és várunk, vegyünk részt a meghirdetett programokon!
Legyen mélyen gazdag az adventünk!

Adventi nyitott templom a Fő utcán

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is három adventi szombaton szervezzük meg a Ciszterci templomban a „Nyitott templom” lehetőségét; minden alkalommal 15:00-tól 17:30-ig.

Az ide látogatók 16:00-ra átsétálhatnak a pár percre lévő Adventi Udvar-beli püspöki, műsoros gyertyagyújtásra, majd visszatérhetnek. Akik pedig a templomba érkeznek először, szeretettel várjuk őket.

Az alkalmak részletes programja lentebb olvasható.

„Szent Candid” Alapítványunk a

támogatásával